Allmänna bussforum > Busstrafik

Partybusspassagerare avliden

(1/2) > >>

Bältes-Assar:
Man svårt skadad vid olycka med en s k ”partybuss”:

https://omni.se/man-svart-skadad-stack-ut-overkroppen-ur-partybuss/a/a7GVBd

Nico:
Bälte eller inte hade nog inte spelat någon större roll i detta sammanhang. Snarare är det konceptet ”partybuss” inte rimmar speciellt bra med trafiksäkerhet. Bara att köra limo med x antal påstrukna människor i bilen var jobbigt ibland. Att göra det i en buss med ett antal människor, som dessutom rör sig runt i fordonet, torde vara än värre. Egentligen är det märkligt att det ens är tillåtet.

Ersa:
Lagtexten är ju anpassad för vanlig stadstrafik med buss. Inga bälten, gott om stående, samt att alla passagerare över 18 år har eget ansvar att inte hänga ut genom fönster och takluckor.

Bältes-Assar:
Enligt information på ett annat forum har den skadade mannen nu dött. Väldigt tråkigt i så fall.

Vet någon vad det är för fordon som är inblandat?

Nico:
Enligt rykten så var det en äldre brittisk dubbeldäckare. Finns väl 2-3 st. i Stockholmsområdet som står halvt avställda, men som ibland verkar användas även för den udda verksamheten med s.k. partybussar.

En dubbeldäckare skulle även förklara olycksförloppet tydligare. En normalbuss har ändå en bit upp till fri höjd och nedhängande utrustning mm. men i en dubbeldäckare så blir det mera förklarligt. Tragiskt att olyckan fick dessa följder, men förhoppningsvis så innebär det [kanske] att myndigheterna ser över lagstiftningen.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion